קורסים בסחר בינלאומי, עמילות מכס ושילוח בינלאומי
קורסים בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניסדנאות וימי עיון בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניאירועים בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרונילמה ללמוד אצלנו סחר בינלאומי, עמילות מכס ושילוח בינלאומי?מרצי המכללה בתחום סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניבוגרינו ממליצים על קורסי סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניתמונות מקורסים והשתלמויות בסחר בינלאומיסרטונים על קורסי סחר בינלאומי ומסחר אלקטרונימאמרים בנושא סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניספרות בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרונימשרות בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניפורום סחר חוץלאיזה קורס אתה מתאים?תוכנית גורם כלכלי מאושר (Authorized Economic Operator - AEO) יוצאת לדרך / עו"ד גיל נדל, קידר הללי
תכנית זו תאפשר, לכל יבואן/יצואן שיצטרף אליה ויאושר כעומד בתנאיה, הקלות במערכת היחסים מול רשות המכס בארץ, ובעתיד, הקלות דומות גם מול רשויות מכס בחו"ל.
מטרה מרכזית של התכנית היא חיזוק שיתוף הפעולה בין רשויות המכס על מנת לאפשר הזרמה מהירה ויעילה של הסחר הבינלאומי הלגיטימי. כמו כן שיתוף הפעולה הנ"ל יאפשר התמקדות יעילה יותר במטענים בעלי סיכון גבוה.
על אילו הקלות מדובר?
כך, בין היתר, יהנה כל גורם מאושר מסיכוי נמוך לבדיקות, מהפחתה והקלה בבדיקות מכס הן ביבוא לישראל והן ביצוא מישראל. בנוסף, הגורמים שאושרו ייהנו מבדיקת מסמכים לפני הגעת הטובין לשם התרה מוקדמת, מאפשרות לקיים תהליכים נוספים ללא ניירת וחתימה אלקטרונית. בהמשך הדרך, יוכלו גורמים אלה לקבל הקלות דומות גם במדינות מחוץ לישראל.
בבסיס התוכנית עומד עקרון השותפות מרצון- הצטרפות וולונטרית של חברות המוכנות לאמץ את הסטנדרטים שנקבעו בתכנית, ובכך לתרום לשיפור אבטחת שרשרת האספקה הגלובלית.
מיהו אותו גורם כלכלי מאושר?
כל גורם עסקי שנבדק על ידי רשות המכס ואושר, יחד עם כל שרשרת האספקה שלו (מפעילי מחסנים רשויים, סוכני מכס, משלחים בינלאומיים, מובילים, נמלים וכו'), כי הם עומדים בקריטריונים שנקבעו לתוכנית.
בין היתר, דורשת התכנית:
- ציות לחוקי המס וסחר החוץ השונים.
- איתנות פיננסית.
- קיום מערכת ממוחשבת לניהול רכש, בקרת מסמכים, בקרת רשומות איכות וניהול מחסן.
רשויות מכס ממדינות שונות כבר חותמות על הסכמי הכרה הדדית ומכירות בקריטריונים ובאישורים של התוכניות השונות. כתוצאה מכך, מופחת הצורך בבדיקות ביטחוניות ומכסיות ומאפשרות למסחר העולמים לזרום ללא הפרעות מיותרות ועיכובים. נכון לעכשיו, ישנם כבר 13 הסכמי הכרה הדדית בעולם.
על מנת להצטרף לתכנית, יש להגיש לרשות המכס בקשה מסודרת.
__________________________
* האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה חוות דעת משפטית. לקבלת ייעוץ משפטי יש לפנות לעורך דין עם מלוא פרטי המקרה הספציפי.
* עו"ד גיל נדל הכותב הינו עורך דין העוסק בדיני יבוא ויצוא, מסים עקיפים, דיני סחר חוץ, הובלה ושילוח בינלאומי וקנין רוחני, ומשמש כיועץ המשפטי של לשכת סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים – תל אביב.