קורסים בסחר בינלאומי, עמילות מכס ושילוח בינלאומי
קורסים בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניסדנאות וימי עיון בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניאירועים בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרונילמה ללמוד אצלנו סחר בינלאומי, עמילות מכס ושילוח בינלאומי?מרצי המכללה בתחום סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניבוגרינו ממליצים על קורסי סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניתמונות מקורסים והשתלמויות בסחר בינלאומיסרטונים על קורסי סחר בינלאומי ומסחר אלקטרונימאמרים בנושא סחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניספרות בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרונימשרות בסחר בינלאומי ומסחר אלקטרוניפורום סחר חוץלאיזה קורס אתה מתאים?האם להעתיק את מקורות הייצור מחוץ לסין? שניר מנצור,מנכ"ל והבעלים של Evergrow fashion
כשם אחד מארבעת הרומנים הקלאסיים המפורסמים ביותר בסין, נעסוק במאמר זה בהעתקת הייצור אל המערב. כל מי שעוסק בסחר בסין בשנים האחרונות במיוחד בתחום ה – Low Tech ובפרט בתחום הטקסטיל, יודע שעליית המחירים בסין בשנים האחרונות היא דבר המקשה על תמחור המוצרים ועל שמירה על התחרותיות.
מגמת ההתייקרות נובעת מכמה סיבות: · יוקר המחייה · שכר עבודה שנועד לפצות על העלייה ביוקר המחייה ולמשוך עובדים חדשים · ביטול תמריצים מטעם הממשלה · אי יציבות המפעלים כתוצאה מכך, יבואנים רבים מחפשים מקורות ייצור חדשים. האם הדבר הנכון הוא לחפש חלופות אך ורק מחוץ לסין? לא בהכרח. אני טוען שעדיף להתמודד עם שד ישן שמכירים את חסרונותיו, ולא עם שחקן חדש שעלול ליצור בעיות חדשות. לטעמי היתרונות שבייצור גם בתוך סין, בעיקר בטבעות השניה והשלישית (מרכז סין ומערבה), עדיין משמעותיים: · במחוז Zhejiang או בעיר Guangzhou (דרום-דרום מזרח סין) למשל השכר בענף הטקסטיל עומד על כ-3000 יואן לחודש, בעוד שבמחוז סצ'ואן (Sichuan) שבמערב סין השכר הממוצע עומד על כ-1700 יואן לחודש. · יציבות המפעלים – הממשל בסין מעוניין להפריח את השממה במערב סין ויצא בקמפיין פוליטי נרחב למימוש מטרה זו. המפעלים שנפתחים באזורים אלו מקבלים סובסידיות ועידוד משמעותי מהמממשלה כמו גם הלוואות בנקאיות על מנת שייצרו מקומות עבודה באזורים הנחשלים יחסית אלו. · יציבות העובדים – העובדים באיזורים אילו רובם ככולם מקומיים. הם קרובים למשפחותיהם כך שאין להם אינטרס לעבור ממקום למקום. · היות ועלות המחיה נמוכה יחסית למקומות אחרים בסין, שכר נמוך יחסית מספק את העובדים באיזורים אלו. · לוגיסטיקה – מערכות הכבישים בסין הן מבין המתקדמות בעולם, דבר המקל על השינוע ברחבי סין. · קיום מערך תומך - מפעלי חומרי גלם נפתחים בהדרגה בסמוך למפעלי הייצור. בתחום הטקסטיל למשל, נפתחים בצמוד למפעלי התפירה גם מפעלי בדים, מפעלי שטיפה וכיו"ב. לאור האמור לעיל, בבחירת מדינת הייצור, יש לבצע בחינה מעמיקה של האופציות ולא להסתפק בטרנד מסוים או בהמלצה אחת. ובמקרה של סין, אני סבור כי בטווח הקצר בינוני אני סבור כי אפשר וצריך להמשיך ולייצר בסין. שניר מנצור, מנכ"ל והבעלים של Evergrow fashion הממוקמת בעיר מיאן יאנג שבמחוז סצ'ואן. Snir.mantzur@evergrowfashion.com www.evergrow-fashion.com המאמרים באתר זה משקפים את דעתו של כותבם ואין בהכרח חפיפה בינם לבין עמדות איגוד לשכות המסחר. במאמרים ו/או בידיעות ו/או בכל חומר אחר באתר אין משום המלצה או חוות דעת לפעילות או להימנעות מפעילות. קבלת החלטה כלשהי על סמך מידע כלשהו המופיע באתר הינה על אחריות המשתמש באתר בלבד.
|