הגעת לגיל 40, צברת ידע, השכלה וניסיון ולא מצליח למצוא עבודה?
בשנים האחרונות, מאות צעירים בגילאי 40 ומעלה ששמשו בתפקידי מפתח ניהוליים
בארגונים וחברות אינם מוצאים את עצמם בשוק העבודה, אף על פי הידע, ההשכלה
והניסיון שצברו בשנות פעולתם בשוק העסקי. איננו יודעים עם זה נובע מהגיל,
מהשכר הגבוהה שנהגו לקבל או מהעמדות הבחירות שייצגו, בפועל עובדים
פוטנציאלים אילו נמצאים במצוקה גדולה.
בפורטל כלכליסט פורסם בשנה שעברה "מצוקת התעסוקה של בני 40 ומעלה אינה עוד בעיה חברתית, כלכלית, מתחום הרווחה, ששומעים עליה במדינה. אלו נתונים בלתי נתפסים שצריכים לעורר נורה אדומה אמתית בקרב מקבלי ההחלטות במגזר הציבורי והעסקי".
על אתר גלובס " אם לפני 5 שנים דברנו על מצוקת בני ה-50 המתקשים בשוק חיפוש העבודה, לפני שנתיים ירד הגיל לבני 45 ולאחרונה המספר העדכני הוא בני 40 פלוס. מדובר ללא ספק על תופעה מדאיגה של עובדים מיומנים ומוכשרים, רובם אקדמאים, שבשלב מסוים בחיים מצאו עצמם מחוץ למעגל התעסוקה. העובדה שבני 40 פלוס מתקשים למצוא עבודה נעוצה בעובדה שכיום שוק העבודה דינמי יותר מבעבר בו היה נהוג לשומר על מקום עבודה לאורך זמן וליהנות מקביעות. כיום שני הצדדים גם המועמדים וגם המעסיקים נוטים לבצע שינויים, מעסיקים נאלצים לפטר ולהתאים את כוח האדם לשינויים בשוק ועובדים בוחרים לעזוב ולשנות מקומות עבודה בהתאם לצורכיהם. וכך, עובדים מבוגרים המוצאים עצמם מחוץ לשוק העבודה פעמים רבות יתקשו לחזור ולמצוא תעסוקה הולמת לכישוריהם ולתנאים להם הורגלו" .
העובדים המוכשרים, המצליחים שנהלו חברות וארגונים, שהשקיעו בתארים אקדמיים, מסרבים לקבל את הסיטואציה הקיימת של חוסר התעסוקה ומאידך אינם מעוניינים לחזור 20 שנה אחורה לתפקידי שמירה, אבטחה וכד'. אחת הדרכים של אותם אקדמאים לנצל את הידע והיכולות שצברו במהלך השנים היא להיכנס לעולם הייעוץ העסקי ולהעניק מהידע והניסיון שלהם למנהלים ובעלי עסקים צעירים על מנת לסייע להם להצליח בעולם עסקי אגרסיבי ומשתנה.
כיצד נכנסים לעולם הייעוץ?
המכללה העסקית של לשכת המסחר תל אביב יחד עם חברת היועצים המרכז הישראלי לשיווק הקימו לפני 8 שנים פרויקט להכשרת אקדמאים מתחומי הכלכלה, החשבונאות ומנהל עסקים שצברו ידע וניסיון רב בניהול, להיות יועצים מובילים בשוק הישראלי בעלי יכולת להשפיע ולחולל שינויים בליווי חברות וארגונים.
הפרויקט מלווה על ידי המנכ"לים של חברות הייעוץ המובילות, במטרה להביא את השטח לכיתה. במסגרת הפרויקט המכללה העסקית מכשירה ומאמנת את המשתתפים לחשוב ולפעול כמקצוענים, לנתח ולאבחן סיטואציות שונות בחברות, פוטנציאל רווח לצד הפסדים עתידיים, לשפר ביצועים עסקיים בארגונים, ליווי ארגוני, בניית תכניות עבודה שיווקית, ביצוע הדרכות והרצאות מול קהל, ללוות מנהלים, לטפל בחלק הפיננסי לצד החלק הארגוני שיווקי ובעיקר להיות היועצים המובילים בשוק הישראלי.
במסגרת הפרויקט מקבלים המשתתפים, חברות ועסקים במצוקה לצורך ביצוע סטאז' ולמידה מעשית כחלק מההכנה שלהם להיות יועצים מובילים.
בין בוגרי הפרויקט ניתן למצוא מנכ"לים ומנהלים בכירים לשעבר - מנכ"ל אלקטרה סחר, מנכ"ל קמור רכב, מנכ"ל חברת התרופות תרימה, מנהל מכירות של שטראוס, מנכ"ל טמבור רכב ועוד מנכ"לים רבים לשעבר ובהווה .
כיצד מתפרנסים מיעוץ?
בשוק הישראלי הנמצא במצוקה כלכלית בשנים האחרונות ישנם מאות אלפי עסקים שנדרשים לעזרה וסיוע מיועצים עסקיים איכותיים. אז איך מגיעים אליהם?
בוגרי הפרויקט עד כה נכנסו לשוק היועצים כבעלי עסקים עצמאיים, כאלו שלוקחים אחריות על פרנסתם ומשתמשים ביכולות האישיות לניהול העסק האישי שלהם. להלן ההתפלגות :
• 17% מהבוגרים נרשמו לפרויקט כיועצים המעוניינים לקבל כלים נוספים ובסיומו המשיכו והגדילו את עסקיהם בתחום הייעוץ .
• 28% מהבוגרים פתחו עסק קטן ליעוץ שפועל מהבית ומלווים כ 3-4 עסקים שמספקים להם הכנסה של כ 15,000 ₪ בחודש .
• 8% מהבוגרים עשו חיבורים יפים של שלושה שותפים מאותו קורס ופתחו חברות יעוץ (השותפים היו עם התמחויות שונות – שיווק, פיננסים וניהול).
• 15% מהבוגרים השתלבו בחברות יעוץ גדולות כיועצים פרילנסרים וקיבלו מהם עבודות .
• 10% מהבוגרים הצטרפו למעוף של הסוכנות לעסקים קטנים מטעם משרד הכלכלה ומספקים שירותי יעוץ עבורם לעסקים קטנים ובינוניים.
• 22% מהבוגרים נכנסו לפרויקט כאשר הם בעלי תפקידים או עסקים בפועל ולא היה בכוונתם להיות יועצים אלא לשפר את הביצועים העסקיים שלהם.
כיצד נכנסים לפרויקט?
כדי להיכנס לפרויקט יש למלא את פרטיכם מטה ונציגי המכללה ישמחו לחזור אליכם. תדרשו להציג קורות חיים לוועדת קבלה ובמידה ואתם עומדים בקריטריונים , נשמח לשלב אתכם בפרויקט.